onsdag 28 september 2016

Riktigt stark rapport från Nobina

Rapportsäsongen för Q3 är startad med Nobinas rapport som släpptes nu på morgonen och aktien tog ett glädjeskutt som följd. Aktien handlades upp 6 % i morgonhandeln men vi får väl hoppas att det lugnar sig lite. Jag är glad att jag lyckades komma in i förra veckan och i måndags på mina målkurser vilka gällde på då kända informationer. Ikväll får jag sätta mig och räkna om för att se inom vilket intervall jag är bekväm att investera nu.



En kort sammanfattning säger att resultatet före skatt låg på 107 miljoner kronor mot förväntade 94,3 miljoner för andra kvartalet. Efter skatt får vi behålla 80 miljoner kronor där väntat var 73 miljoner kronor vilket kokar ned till 0,91 kr/aktie.

Det här är tveklöst ett styrkebesked och att ett så "tråkigt" bolag som ett bussbolag kan leverera en omsättningsökning på 9,9 procent (första halvåret) är riktigt roligt. Man meddelar också att man under kvartalet vunnit trafik i lund för 400 MSEK och Oslo för 150 MSEK. Tyvärr meddelade man nyligen också att VD Ragnar Norbäck avser att gå i pension men styrelsen får ett helt år på sig att rekrytera en ny VD och jag är övertygad om att bytet kan skötas smärtfritt.

Jag sitter oerhört tryggt i det här bolaget och det enda som grämer mig är att jag inte hunnit in med mer pengar ännu men det kommer. En sista rolig vetskap är att bolaget inte bara arbetar med kollektiva transporter vilket i sig värnar miljön utan bolaget meddelar också att 55 % av bussflottan nu drivs på förnybara drivmedel och i Sverige är den andelen hela 75 %.



Bildkälla: nobina.com

3 kommentarer:

  1. Dagens kurs-hopp satte lite käppar i hjulet för mitt månadsköp. Tar verkligen emot att fylla på när det stigit så. Tror precis som du stenhårt på bolaget men jag hoppas kursen kan lugna sig lite de närmsta dagarna så man kan få fylla på lite:)

    MvH Pengaregn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Pengaregn

      Jag förstår din känsla och jag tror att du och jag lider av anchoring. Tittar man på rapporten och bara jämför estimaten med utfallet borde aktien upp lite till och sett till ATH är aktien ned dryga 5 % men visst hade det varit mycket trevligare att kunna köpa på 47 kr, eller varför inte på 37 kr...

      Jag hoppas så klart att kursen backar lite men du skall nog inte vänta för länge med månadsköpet. Är strategin sådan borde du hålla dig till den. Vi har väl alla gemensamt konstaterat att vi är dåliga på att tajma marknaden...

      Hur du än gör önskar jag dig all lycka

      Radera
    2. Du har helt klart en poäng. Att månadsköpa när det är dyrt är verkligen inte det lättaste men det kanske vore klokt att bara köra på istället:)

      MvH Pengaregn

      Radera